Éves szinten több mint kétmillió kilowattóra megtakarítást eredményez egy másfél milliárd forintos energetikai fejlesztéssorozat. Amely a közelmúltban zárult le a Baranya Vármegyei Kormányhivatal épületeiben – közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

    A másfél milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből nyerték el. Az energiamegtakarítást eredményező beruházások pedig a kormányhivatal tíz járásából nyolcat érintettek.
    A 86 hónapon át zajló projekt keretében összesen 36 helyszínen zajlottak munkálatok. Pécsen huszonegy, Siklóson öt, Szigetváron három, Komlón kettő, Szentlőrincen, Mohácson, Sellyén, Villányban és Bólyban egy-egy épület felújítására került sor.
    A beruházásoknak köszönhetően javultak az ingatlanok hőtechnikai adottságai, megújultak a fűtési, hűtési, szellőztetési és világítási rendszerei, továbbá napelemes rendszerek kiépítésével növelni tudták a megújuló energiaforrások felhasználásának arányát, ami további jelentős energia-megtakarítást eredményezett.
    A projekt keretében megvalósított fejlesztések nyomán a kormányhivatal évente összesen 2,029 millió kilowattórányi energia-fogyasztáscsökkenést ért el az épületeiben.

forrás: mti