Tűzeset történt ma délután Mohács külterületén, ahol égett a nádas, és az erős szél nagyban megnehezítette az oltást. – olvasható a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos oldalán.

Erdőirtásból származó tűzifa és nádas égett Mohácstól keletre, a Homorúd és Sárhát közötti területen, nagyjából félúton. Bajai és nagybaracskai hivatásos tűzoltók két helyszínen is küzdöttek a lángokkal, kéziszerszámokkal, illetve egy vízsugárral avatkoztak be. A tűzoltást nehezítette az erős szél.

Az elmúlt hétvégén sem pihenhettek a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói, hiszen kilenc tűzesetet számoltak fel a Baranya vármegyei tűzoltók, illetve tizenegy műszaki mentéshez is riasztották az egységeket. 

Kamion kereke lángolt a 67-esen

Defekt miatt gyulladt ki egy nyergesvontató kereke péntek délelőtt a 67-es számú úton, Boldogasszonyfánál. Az oltást a tűzoltók kiérkezéséig egy porral oltóval megkezdték, majd a szigetvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. A tűz a rakományra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. A beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott. 

Közel száz kis méretű szénabála égett Regenyén

Családi ház udvarán, féltető alatt tárolt széna égett szombat kora este Regenyén, a Fő utcában. A lángok veszélyeztették a szénabálák melletti melléképületet, a gyors beavatkozásnak köszönhetően azonban a tűz nem terjedt át másra. A pécsi hivatásos tűzoltók két oldalról körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt. 

Emeletes házhoz vonultak a tűzoltók

Hatemeletes társasház alagsorában keletkezett tűz vasárnap délelőtt Szigetváron, a Radován téren. A hőközpontban egy villamos üzemű kazán műanyag alkatrészei égtek, a tűz másra nem terjedt át. A szigetvári és sellyei hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, majd áramtalanítást követően vízsugárral eloltották a lángokat. A lépcsőház füsttel telítődött, ezért az egység a rendőrséggel közösen kiürítette az épületet, majd kiszellőztette a lépcsőházat. Összesen tizennégy lakónak kellett elhagynia az otthonát a lépcsőház kiszellőztetéséig. Az épület fűtése más módon megoldott, az elektromos hálózat sem károsodott, így senkinek sem kellett elköltöznie. Személyi sérülés nem történt. 

Kéménytűz Pécsett

Lerakódott korom égett egy Koksz utcai családi ház kéményében vasárnap kora délután Pécsett. A város hivatásos tűzoltói eltávolították az éghető anyagot, majd egy porral oltó segítségével eloltották a tüzet. Szakember felülvizsgálatáig a kémény nem használható, ezért a lakók elköltöztek. Személyi sérülés nem történt.

Tűzoltók szabadították ki az utast

Vízelvezető árokba hajtott és felborult egy személyautó vasárnap délután Magyarszéken, a Kossuth Lajos utcában. Az autóban ketten utaztak, a sofőr önerejéből ki tudott szállni, utasát a komlói hivatásos tűzoltók a szélvédő kivágását követően emelték ki a járműből. A sofőr könnyű, utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A műszaki mentés félpályás útlezárás mellett zajlott. A hivatásos tűzoltókat a magyarszéki önkéntesek segítették.

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu

Kiemelt fotónk illusztráció!

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss híreket, információkat.