Alig ocsúdtunk fel azon, hogy vasárnap este Marozsán egy TOP10-es ellenfelet legyőzött, máris újabb hasonló akadályba ütközött a magyar versenyző. Ezúttal a ranglista 10. helyén álló ausztrál Alex De Minaur volt az ellenfele Miamiban a legjobb 16-ban.

Az első szett kiegyenlített mérkőzést hozott a két versenyző között, 4-4-ig mindkét játékos stabilan hozta a szerváit. Aztán Marozsán az ötödiket is, és ahogy már oly sokszor, ezúttal is legjobbkor vette el ellenfele adogató játékát, 6-4-re megnyerve az első szettet.

Aztán jött az első igazán rossz szettje a tornán a magyar versenyzőnek. De Minaur érezhetően összekapta magát, és nagyon hatékony játékba kezdett, Marozsán meg nem igazán találta a formáját és 6-0-ra veszítette el a második szettet. Ekkor sokan hihették, hogy a csoda eddig tartott, de a magyar versenyző főnixmadárként támadt fel: szinte hibátlan játékkal 6-1-re verte ellenfelét és jutott tovább.

Marozsán ezzel már a legjobb 8 között van, ahol ellenfele ismételten egy TOP10-es játékos lesz, méghozzá a világranglista 5. helyén álló német Alexander Zverev. Ha ezt a mérkőzést is megnyerné, azzal a 30. hely környékére kerülne világranglistán, ami már a Grand Slam tornákon is kiemelt pozíciót jelentene.