A Demokratikus Koalíció a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd Zöldek hosszútávú, stratégiai megállapodást kötött. A célunk, hogy egy legyőzni Orbán rendszerét, és Szociáldemokrata-zöld kormányzással kivezetni az országot ebből a mély válságból. – írja a mai ellenzéki összefogás bejelentéséről a hivatalos közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció.

A bejelentést nem hagyták természetesen megjegyzés nélkül az ellenzéki pártok, és megindult a bejegyzések sora. Most a teljesség igénye nélkül szemezgettem a reakciókból.

Most már nyilvánvaló, a fővárosi és az európai parlamenti választáson is együtt indul a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd. Azzal, hogy az első kettő ezt teszi, nincs különösebb dolgunk, hiszen egyazon eredetű pártok, nagyon hasonló világlátással. De engedjenek meg a Párbeszédről pár mondatot, ebben a kampányban utoljára. – írja Facebook posztjában Ungár Péter.

Politikatörténeti kuriózum, demokráciaelméleti probléma és hatalmas áttörés a parazitológia tudományágában az, hogy a Párbeszéd, amely több, mint egy évtizede létezik, nem vett részt még országos választásokon, és most ismételten nem méretteti meg magát. –reagált a bejelentésre az LMP társelnöke.

A zöldpolitika képviseletéhez nekik az út mindig a saját megbízásaikon vezet, mindig éppen az a morális helyes kompromisszum, amiket ők hoznak meg, amiket más hoz az mindig helytelen. Mindig az a hatalmi kérdés az egyetlen fontos kérdés a rendszerrel szemben, amiben ők vesznek részt, és a rendszer hibája, hogy soha nem tudják kérni a választópolgárok bizalmát. – írja közösségi oldalán az ellenzéki pártelnök.

Lehet az LMP-t kritizálni, hogy kicsi, vagy idegesít sokakat, vagy túl nagy ambíciói vannak, de mi eddig egy kivétellel minden választáson részt vettünk. És júniusban is részt fogunk, mind a fővárosban, mind az EP-ben. – írja Ungár Péter, az LMP társelnöke.

Inkább túlélésnek, mint rendszerváltásnak értékelte az összefogást Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok EP-képviselője az összefogást. Közösségi oldalán ki is írta a bejelentésre:– „Összenőtt, ami mindig is összetartozott”

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss, aktuális híreket, információkat.