Ma ünnepli 40. születésnapját Király Viktor énekes, zeneszerző, Király Linda öccse. Az ismert énekes 1984. március 29-én New Yorkban látta meg a napvilágot.

Viktor Linda sikerein felbuzdulva határozta el, hogy ő is szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel. Ikertestvérével, Benjaminnal Twinz néven alapítottak együttest. 2006-ban készítették el első és egyetlen videóklipjüket „Aranyásók” címmel, de a remélt siker akkor még elmaradt.

Magyarországon először 2007-ben a Társulat c. műsorban mutatkozott be, ahol a középdöntőkig jutott. Bár kiváló hangjára már az ottani zsűri is felismert, az akcentusa, valamint a magyar nyelv ismeretének akkori hiányosságai nem tették lehetővé, hogy egy olyan musicalben szerepeljen, mint az István a király. 2008-ban a Megasztár 4. évadában azonban megjött a várt áttörést, ugyanis a széria győztese lett.

Ezt követően 4 lemeze is megjelent Magyarországon, melyekből a 2014-es 3rd Dimension a MAHASZ lista 2. helyéig jutott. E mellett más televíziós műsorokban is részt vett. A Nagy Duett harmadik évadjában Majoros Hajnalkával a harmadik helyet szerezték meg, a Sztárban Sztár ötödik évadjában pedig ezüstérmet szerzett. E mellett próbálkozott több ízben a Dal c. műsorban is, ám azt egyszer sem sikerült megnyernie, így az Eurovíziós Dalversenyen nem képviselhette hazánkat.

Több, főleg fiatalokkal foglalkozó televíziós műsorban zsűritag is volt, az Ének Iskolája mindkét évadában tanárként szerepelt, de a Star Academy és a Sztárban Sztár + 1 kicsi második évadában is zsűrizett.

2008-ban az Év Hangja lett, 2014-ben a Viva Comet Legjobb Férfi Előadója-díjat kapta meg, 2020-ban pedig Szenes Iván díjjal jutalmazták a tevékenységét.

Szerkesztőségünk nevében további sikeres éveket kívánunk neki!