Baranya vármegye térségében: Szombaton folytatódik a melegfronti helyzet élénk, illetve a északnyugat országrézben erős DDNY-i széllel.
Az évszakos átlaghoz képest jóval enyhébb, kellemes, országszerte 21 és 26 fok közötti hőmérséklet ígérkezik.
Alapvetően napos idő lesz, de időnként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem valószínű.
Éjszaka már vastagabb fátyolfelhők érkezhetnek fölénk, de számottevő változás nem történik az időjárásban.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat reggel 8,
szombat délután 24,
vasárnap reggel 8 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Húsvét vasárnap folytatódik a szeles, meleg időjárás. Általában sok lesz a fátyolfelhő felettünk, ez időnként meg is vastagodhat, erősebben szűrheti a napsütést. Emellett délután délnyugat felől szórványosan alakulhatnak ki gyenge záporok, egy-egy zivatar is lehet.

– Húsvét hétfőn még alapvetően meleg lesz, de délután hidegfront érkezik. A délelőtti szűrt napsütést követően délután megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé kell számítani záporokra, helyenként zivatarokra. Néhol jelentős mennyiségű csapadék is leeshet. Délutántól az addigi erős DNY-i szél fokozatosan ÉNY-ira fordul, majd mérséklődik.

– Kedden alapvetően erősen felhős, a korábbiaknál jóval hűvösebb idő valószínű, időszakos napsütéssel. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, főként az ország délnyugati részén zivatarok is lehetnek. Az ÉNY-i szél az ország északkeleti kétharmadán erős, másutt gyenge, mérsékelt lesz.

– Szerdán változóan felhős ég, elszórt záporok, mérsékelt DNY-ira forduló légmozgás lehet a jellemző.

Forrás: eumet