Sokan sokféle véleménnyel vannak a „Szomszédok” címet viselő tele regényről, mely egy lakótelepen játszódik Budapesten.

A Szomszédok teleregény, sorozat, mely sokak kedvence 1987-ben indult útjára és 1999-ben ért véget. A sorozat megálmodója Horváth Ádám volt, aki egyedül felelt az egész produkcióért. Arról hogy mi az oka annak, hogy nem forgattak több epizódot, nemrégiben jelentek meg hírek. A Blikk akkor azt írta, hogy Bujtor István döntött úgy, hogy befejezi a sorozatot, aki akkor már producere volt teleregénynek. Ám ezt a színész fia, egy közösségi oldalon írt bejegyzésében cáfolta.

A filmsorozat úgy kezdődik, hogy az új lakótelep, új 10 emeletes házába, a Lantos utcába megérkeznek az új lakók és átveszik a lakáskulcsokat Bőhm bácsitól (Máriáss József). A történet középpontjában három család áll, a Takács család, a Mágenheim család és Vágásiék. Persze számos más szerep, illetve szeplő is felbukkan a sorozatban, például Sümeghy Oszkár operaénekes, akit Palóc László testesített meg, vagy Kutya úr, akit pedig Raksányi Gellért. De ebben a sorozatban ismerhette meg az egész ország Bajor Imrét, aki Olit a melegnek tűnő fodrász alakította jó néhány epizódban. Ennek a három családnak a mindennapjait kísérhettük figyelemmel, kéthetente, csütörtökön. Mindig aktuális közéleti hírekkel, véleményekkel, kritikákkal, politikai eszmefuttatásokkal. A sorozat, mint egy korrajz áll az elemzők rendelkezésére a mai napig, hiszen videó megosztó portálokon bármikor megnézhető.

A közösségi oldalakon rajongói csoport is működik, melyben például Ivancsics Ilona is tag, aki Jutkát játszotta a sorozatban.

Korábban megírtuk, hogy sajnálatos módon elhunyt Csűrös Karola, aki Etus szerepét játszotta a filmsorozatban és Horváth Ádám felesége volt. Sajnos a szereplők közül sokan már az égi színpadon játszanak.