2025-től különadó kerül bevezetésre azokra az alacsonyabb minőségű parfümökre, illatszerekre, amelynek árkategóriája nem ér el egy bizonyos szintet – közölte ma a belügyminisztérium.

A döntés Húsvéttal és a húsvéti locsolkodással van összefüggésben. Az elmúlt években kimutatható volt ennek a hagyománynak a visszaszorulása, egyre kevesebb lány kér a locsolkodni szándékozó fiúkból. Bár a vödörrel és a szódásüveggel történő locsolkodás már egyre inkább kimegy a divatból, úgy tűnik, hogy a kölnivel való locsolás elől is menekülnek a hölgyek.

Ennek okát a kormányzat abban látja, hogy a férfiak a parfümök vásárlásával is spórolnak, és rendre a legolcsóbb kölniket használják. Ezeket önmagában sem szereti minden lány, a sokadik locsolás után különböző illatszerek kombinációja meg aztán végképp nem kellemes élmény számukra. Ha viszont a férfiak minőségi parfümöket használnának, ez a probléma megszűnne.

A különadó mértékéről nem tartalmaz információkat a közlemény, ám vélelmezhetően 15-20% körüli lesz, ami már motiválja a férfiakat egy magasabb árkategóriás termék megvételére. Arról sincs információ, hogy vajon ez az év teljes szakaszára fog vonatkozni, vagy csak a húsvéti időszakra.

Szerkesztőségünk ezeknek a kérdéseknek a feltétele céljából felkereste a miniszterelnökséget vezető kabinetet, akitől azt a választ kaptuk, hogy ma nem csak Húsvét Hétfő van, hanem április elseje is :).