Őrizetbe vettek egy férfit, aki tömegközlekedési jegyeket árusító automatákat tört fel Budapesten és környékén, ezzel több tízmillió forintos kárt okozott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

    Azt írták, a bűncselekmény-sorozat idén január végén kezdődött, amikor a fővárosi Szemeretelep vasútállomáson feszítettek fel egy jegykiadó automatát. Sok pénz nem volt benne, de a bankjegykezelő szekrény eltulajdonításával és a rongálással 9,5 millió forint kárt okozott a tettes.
    A következő hetekben négy hasonló lopás történt a főváros közeli településeken. Egy további esetben csak rongálási kárt okozott az elkövető, míg két alkalommal előkészületi stádiumban maradt a bűncselekmény.
    Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság folytatott nyomozást az ORFK országos koordinációja mellett. Az elkövető az automaták kameráit is leragasztotta, de utolsó lopása után nyolc nappal, március 22-én egy Kiskőrös közeli tanyán elfogták a férfit.


    A férfi ingatlanán az elkövetéshez használt szerszámok és ruhák mellett megtalálták az eltulajdonított, majd elégetett pénzkazettákat, valamint a bűncselekményekből származó érméket és bankjegyeket.
    A rendőrök lefoglaltak még egy Budapestről elvitt, több mint egymillió forint értékű biciklit. Valamint egy szintén a fővárosból lopott motorkerékpárt, amire a férfi a pénzkazetták lemezeiből készített hamis rendszámot.
    Az 54 éves férfi nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A gyanúsított nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását – olvasható a police.hu-n.

forrás: mti