Jelentős vérfrissítésen eshet át a Fidesz EP-frakciója a júniusi választások után. A hírek szerint a brüsszeli fideszesek fele nem indul újra a pozíciójáért.

A Népszava számolt be róla, hogy információik szerint elég nagy mozgás várható a Fidesz EP-frakciójában. A lap tudomása szerint Hidvéghi Balázs, Bocskor Andrea és Tóth Edina mellett hazatér Trócsányi László, Járóka Lívia, Kósa Ádám és Deli Andor is.

Az egyik legismertebb név közülük Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, akiről már az év eleje óta tudni lehet, hogy nem indul újra. Bejelentette ugyanis, hogy a Károli Gáspár Egyetem rektoraként kíván dolgozni, pár hete még az alkotmánybírói jelöltségét is visszamondta.

A Fidesz EP-listáját eredetileg Varga Judit vezette volna, de ő a kegyelmi-ügybe belebukva visszavonult a közéletből. A listát így Deutsch Tamás vezeti, a Népszava szerint a frakció tagjai közül Gyürk András, Győri Enikő és Gál Kinga is újrázhat. Az egyetlen KDNP-s EP-képviselő, Hölvényi György szintén megtarthatja pozícióját.

Kép: Deutsch Tamás Facebook