Néhány héttel 115. születésnapja előtt, 2024. április másodikán elhunyt a világ legidősebb férfija, Juan Vicente Pérez – értesült a Guinness World Records. A venezuelai férfi 2022. február 4-én, 112 évesen és 253 naposan lett igazoltan a legidősebb élő ember, azóta töltötte be ezt a „tisztséget”.

Perez 1909. május 27-én született, hosszú élete során megélte mindkét világháborút, szemtanúja volt a Holdraszállásnak, és még a koronavírus-járványt is túlélte. Korábban beszélt arról is, hogy miért tudott ilyen sokáig élni:

„keményen dolgozom, ünnepnapokon pihenek, korán lefekszem, minden nap megiszom egy pohár aguardiente-t (rumot), és szeretem Istent, akit mindig a szívében hordoz”.

Juan Vicentének házastársával 60 éven át volt együtt, a nő haláláig. Tizenegy gyermekük született, hat fiú és öt lány. Később negyvenkét unokát, tizennyolc dédunokát és tizenkét ükunokát köszöntöttek még a családban.

Halálát a venezuelai Táchira kormányzója, Freddy Bernal erősítette meg az X-en:

„Kedves Juan Vicente Perez Mora, ma mély szomorúsággal és fájdalommal búcsúzunk tőled, a tachirai férfi archetípusától, aki szerény, szorgalmas és békés volt, és aki lelkesedett a családért és a hagyományokért” – szerepel a posztban.