Csaknem hatmillió forint értékben hamis márkajelzésű ruhákat találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú kisteherautóban az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán. Ezt közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

    Azt írták, a pénzügyőrök az Arrabona pihenőhelyen alaposan átvizsgálták a teherautó rakományát. Egy nagyméretű táskából, egyéb ruhaneműk alá és közé elrejtve találták meg a ruhaneműket. Amelyek különféle, ismert márkajelzésű szőnyegek, törölközők, függönyök, övek, órák, pénztárcák és szabadidőruhák voltak.
    A tájékoztatás szerint az arannyal díszített árukat a jogtulajdonosok képviselői is szemügyre vették, és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amelyeket engedély nélkül hoztak forgalomba. A sofőr azt állította, hogy rakományáról mit sem tudott, egy ismeretlen ember kérte meg a fuvarra.
    A járőrök a hamis termékeket lefoglalták, amelyek mintegy hatmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak, így az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.
    A NAV kiemelte: a hamis ruházati termékek, lábbelik esetében előfordulhat, hogy olyan vegyi anyagok érintkeznek az emberi szervezettel, amelyek ártalmasak lehetnek.

Már nem először fordul elő az , hogy több mint 10 millió forintnyi hamis ruhát és rúzst találtak a pénzügyőrök. Például decemberben is történt hasonló eset, amikor egy román férfi autóját ellenőrizték. Akkor több mint háromszáz, egy ismert luxusmárka logójával ellátott szájfényt rejtett. A raktérben ismert márkajelzésű ruhaneműket is találtak, azok mindegyike hamisítvány volt.

De novemberben is hasonló eset történt, akkor a pénzügyőrök 700 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát és 107 hamis ruhát találtak. Az akkori közlemény szerint a bolgár sofőr és utasa Olaszországba tartott éppen, amikor az egyenruhások átvizsgálták az autójukat. A két férfi az ülések alatt, bőröndökben, illetve az utastérben fekete fóliába csomagolva adózatlan cigarettát dugott. Zsákokban pedig hamis cipőket, melegítőket és zoknikat rejtett el.

forrás: mti