Baranya vármegye térségében, hétfőn éjjel is marad a változó erősségű, de többségében áttetsző, vékony fátyolfelhőzet. Nagyjából a Tisza vonalától nyugatra élénk, néhol erős lökésekkel kísért DK-i szél fúj, míg keleten, északkeleten mérsékeltebb marad a légmozgás.
Kedden előreláthatólag még országszerte marad a nyáriasan meleg, változóan fátyolfelhős, szűrt napsütéses időjárás, de tovább erősödik a D-ies szél.
Az éjszakai órákban érheti el az északnyugati, nyugati országrészt egy hazánk térségében megtorpanó hidegfront. Előreláthatólag elsősorban É-i irányú szélerősödést és erősebb felhősödést okoz a Dunántúlon. Számottevő csapadék nem hullik. A Dunától keletre éjjel még nem okoz változást. Enyhe lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd reggel 10,
kedd délután 27,
szerda reggel 10 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Szerdán főként a Dunántúlon, majd délután északkeleten is szeles, keleten szűrt napsütéses, fátyolfelhős, nyugaton erősebben felhős, csapadékmentes, hűvösebb idő várható. Északnyugaton nagyjából 13-15 fokig eshet vissza a hőmérséklet, míg délkeleten 25 fok körül alakulhat a legmagasabb érték.

– Csütörtökön, pénteken és a hétvégén egyaránt napos és erősebben felhős időszakok, illetve területek váltakozása mellett, számottevő csapadék érkezése nem valószínű. Ismét 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet az ország legnagyobb részén. A légmozgás gyenge, mérsékeltnek ígérkezik.

forrás: eumet.hu