Ahogyan egy korábbi cikkemben írtam, eredendően terveztem egy összehasonlító cikket a San Castello és az Ernesto pizzériát. Csakhogy mivel az utóbbiban voltak hibák, az összevető cikknek sok értelmét nem láttam volna. Ezért most értékelem önállóan a San Castello ételét. Ahogy az előző bejegyzésben írtam, egy lepényt kóstoltam meg, ami a Hot Honey volt, amibe mozzarella, pikáns kolbász, paprika, jalapeno és méz is található. Érdekes kombináció.

Az étel kb. 75-80 perc alatt érkezett meg, ami szerintem azért már egy picit határeset, nem mondanám optimálisan. Amin viszont meglepődtem, hogy kaptam hozzá egy szószt. Utólag láttam, hogy ez a kínálatnál szerepelt a foodora oldalán, de nem vettem észre, így jóleső pozitív csalódás volt. Ez egyébként egy fokhagymás mártás. Nekem egy picit lehetett volna intenzívebben fokhagymás íze, de összességében kellemes volt, és az ernestos kóstolást követően már tudtam pozitívan értékelni, hogy valaminek van íze és harmonikus az étellel.  Nyilván nem annyira a mézes-csípős vonalhoz passzolt, hanem a calzone szélével volt jó, de ahhoz kimondottan kellett.

A tészta egyébként ízletes volt, ennek nagyon örültem, mert amikor legutóbb onnan rendeltem, akkor 1-2 helyen picit égettnek éreztem a pizzámat. Most viszont ez teljesen rendben volt. A töltelékek egy érdekes, de nem rossz kombinációt adtak. Ez az édes-csípős vonal más helyeken is megjelenik, például a Mumy’s kebab mézes-chilis szósza is nagyon népszerű, és itt is jól működik a harmónia az ételben. Nekem egy icipici savanykás íz jó lett volna bele, hogy egy teljes ízbombát adjanak, de így is jól működött.

Rendeltem egy desszertet is, ami egy churros volt csokoládé öntettel. Sajnos nem tudtam frissen megkóstolni, mert mennem kellett, de még melegítve is kellemes volt a tésztája. A csokiöntet hagyományos, de ízletes, nincs vele gond. Nem az a desszert, amire 10 év múlva is emlékezni fogok, de nincs vele baj, finom.

A két ételért és a kiszállításért elvileg 6.029 forintot kellett volna fizetnem, de a Foodora kupon miatt 4.029 lett belőle. Ennyiért mindenképpen érdemes volt kipróbálni, és szerintem összességében működött is. Szóval nálam felkerült arra a listára, ahonnan szívesen rendelek. Tegyétek meg ti is!