A Momentum két politikusai azzal vádolták meg Tóth Veráékat, hogy szabálytalanul kaptak 39 millió forintos támogatást a Magyar Falu Program keretében.  Az énekesnő viszont arról írt, hogy a kisboltban nincsen részesedése, és nincs közös családi cége a férjével.

A Momentum alelnöke és Beck Engelbert palkonyai polgármesterjelölt szerint „ez a bolt tulajdonképpen egy kiváló delicates gourmet bolt, a turisták nagyon örülnek neki, én is szeretek oda járni, de alapvetően azokat a napi szükségleti dolgokat, amik egy falusi embernek kellenek, azokat nem lehet kapni. Nem ebben az árkategóriában és nem az a termékcsalád van ott”. –írta meg a 24.hu

Tóth Vera az alábbi közleményt adta ki közösségi oldalán:

„A tegnapi napon, Tompos Márton, a Momentum Mozgalom alelnökének Facebook oldalán megjelent videóra reagálva: Férjem, Pauli Zoltán más pályázókkal együtt a Magyar Falu Program pályázatán tisztességes úton indult mint, ahogy azt mindig is tette az elmúlt 20-évben. A videóban említett kisboltban részesedésem nincs, közös családi cégünk nincs, önálló, saját cégem tevékenységi köre az előadóművészi szakmámhoz kapcsolódik. A videóhoz tartozó posztban a nagyobb figyelemfelkeltés érdekében és további hangulatkeltés céljából nevem felhasználásra került jogtalanul, ezen tevékenységre vonatkozóan a feljelentést a mai nap folyamán megtettem a Siklósi Rendőrkapitányságon. Kérem a sajtó munkatársait, hogy tartózkodjanak a hírnevem további megsértésétől, illetve rágalmazástól azzal, hogy rám vonatkozóan valótlant kommunikálnak a videóhoz kapcsolódó poszt alapján, s cikkükhöz fotómat ne használják! Köszönettel, Pauli-Tóth Veronika.” – írta z énekesnő.