Felpofozott és fellökött a történelemtanára egy hatodikos diákot egy pesterzsébeti általános iskolában – jelent meg a Tények riportjában. Az esetet a fiú osztálytársai videóra vették, amit látva a szülők követelték, hogy rúgják ki a tanárt. Ez meg is történt, a rendőrség pedig hivatalból nyomozást indított.

A beszámolók szerint a problémát egy másik diák kizavarása okozta, a tanár üvöltve követelte, hogy a diák távozzon az osztályból. Eközben egy másik, hozzá közelebb álló diákot megrángatott és megütött. Ennek következtében a fiúnak véraláfutások lettek a karján. A Tények értesülése szerint a tanárnak a 12 éves fiú származásával volt baja.

A fiú szülei a videót látva felháborodva mentek be az iskola igazgatójához. Azt követelték, hogy bocsássák el a tanárt, aminek az igazgató ennek eleget is tett. A Tények által megkérdezett diákok és tanárok is azt mondták, hogy az elkövető csak néhány hónapja dolgozott az iskolában, de voltak már vele problémák. Többször is kiabált, illetve trágár szavakat használt a diákok jelenlétében.

A szülők úgy döntöttek, nem tesznek feljelentést. Az üggyel kapcsolatban a Telex megkereste a Budapesti Rendőrfőkapitányságot, akik ezt válaszolták: „A BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt”.

Képünk illusztráció!