Kézrátételes módszerrel gyógyítanak az orosházi kórházban – tudta meg a Telex. A lapnak az egyik dolgozó juttatott el egy levelet, amiben erőteljesen kifogásolja a szakmaiság hiányát, mióta új vezetőt kapott a helyi Egészségfejlesztési iroda.

Ez a szintű kuruzslás már szinte bulvár szintet üt meg, a legszomorúbb, hogy ez sajnos a valóság Orosházán. Számomra ez már messze túl van a határon

– írta a dolgozó.

A cikk szerint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztő Irodája (EFI) Access Bars fej- és testkezeléseket, reikikezeléseket kínál a betegeknek. A lap megkérdezte a kórházat is, ahol nem is tagadták a módszer alkalmazását, szerintük nagy az érdeklődés iránta. Szakmailag ők sem tartják megbízhatónak, de az emberek szeretik az egyébként ingyenes szolgáltatást. A kórház szerint ez „elősegítheti a mentális egészség megőrzését és fenntartását.”

A reiki módszer lényege, hogy a kézrátétellel „átadott” energia segítségével feloldják a testben lévő „energetikai blokkokat”, így támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló rendszerét.