Kamerun az utolsó pillanatban visszalépett a debreceni olimpiai selejtezőtornán való részvételtől, így Nagy-Britannia csapatával kell megküzdenünk Svédország és Japán mellett az olimpiai részvételért.

A magyar szövetség kedd esti bejelentése szerint a Kameruni Kézilabda-szövetség jelezte a nemzetközi szövetségnek (IHF), hogy nem tudja megoldani női válogatottja Magyarországra utaztatását, így az afrikai együttes nem lép pályára Debrecenben. Mivel másik afrikai csapat sem tudta ezt vállalni, ezért szabadkártyával az európai szigetország kapta meg a részvételi jogot.

Ez aligha fog komoly nehézséget okozni a válogatottunknak. Az angol női kézilabda válogatott utoljára 2012-ben szerepelt az olimpián, akkor is csak a házigazdák jogán. Az akkori csoportellenfelei közül a csoportban utánuk leggyengébb játékerőt képviselő Angola is 6 góllal győzte le a brit csapatot, a többi, komolyabban jegyzett csapat meg konkrétan gálamérkőzéseket tartott ellenük. Így továbbra is jó eséllyel a japánok és a svédek elleni meccseken fog eldőlni a továbbjutás.

Az első mérkőzés időpontja nem változott, ma 15.30-kor csapunk össze a brit csapattal.