Ellenőrzések várhatóak Pécsett, Komlón és Orfűn is

NAV ellenőrzések várhatóak a héten Baranyában, Komlón, Pécsett, Orfűn is.

A NAV baranyai munkatársai április 15. és 21. között kedden Pécsett, az Édesanyák és az Ifjúság útjai üzleteket ellenőrzik. Azonban szerdán Komlón, a barkács- és festékboltokat látogatják meg. Csütörtökön pedig Pécsett, a Jókai tér és a Ferencesek utcájának vendéglátóhelyeit ellenőrzik.

A revizorok megjelenésére számítani lehet majd Orfűn, a Medvehagyma Fesztiválon is.  

A NAV munkatársai vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését. Ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain is a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Az adóhatóság munkatársai továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Korábban írtunk arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki ellenőrizheti néhány koppintással, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.  A lekérdezés mindössze fél percet vesz igénybe, az eredmény azonban mindenki számára fontos, mert a szabályos foglalkoztatás az egészségügyi ellátásnak és a későbbi nyugdíjnak is feltétele. A Google Play és az App Store alkalmazásáruházakból is letölthető NAV-Mobil ezen kívül számos más funkciót is tartalmaz, lekérdezhető benne az adószámla, egyszerűen befizethető a gépjárműadó, ellenőrizhetők az üzleti partnerek adatai, és sok más hasznos információval, kalkulátorral, adatbázissal segíti az adózást – tájékoztatott a NAV.

Forrás: Nemzeti Adó és Vámhivatal