Vitézy Dávid budapesti főpolgármester-jelölt még ezen a héten bemutatja a programját. Az LMP által is támogatott jelölt jövőbeli terveiről, elképzeléseiről egyelőre annyit lehet már tudni, hogy ha május 9-én megválasztják, akkor megalapítja a BKK rendészeti szolgálatát, és 10 ezer szolgálati bérlakást épít, valamint, hogy elküldi a politikusokat a fővárosi cégek éléről.

A budapestiek 89 százaléka egyetért azzal a javaslatommal, hogy a fővárosi cégek igazgatóságába politikusok és pártdelegáltak helyett szakembereket kell ültetni. Személyes tapasztalatom egybevág a budapestiek véleményével: a legjobb tervek, a legambiciózusabb városvezetői programok sem teljesülnek, ha a pártpolitika – legyen szó rövid távú politikai érdekről vagy a pártok zsákmányszerzési logikájáról – felülírja azokat.

Éppen ezért vállalom, hogy nem lesznek különböző pártpolitikusok a fővárosi cégek irányító testületeiben.

Nem helyes az, hogy Draskovics Tibor, Gyurcsány Ferenc korábbi pénzügyminisztere a BKK igazgatósági elnöke, ahogy az sem volt helyes, hogy Papcsák Ferenc, fideszes országgyűlési képviselő ült a BKK testületének az élén Tarlós István idején.

Karácsony Gergely azzal kampányolta végig a 2019-es főpolgármester-választást, hogy ha megnyeri, akkor Vitézy Dávid lesz a BKK vezérigazgatója. A választások után azonban úgy írták ki az erről szóló pályázatot, hogy – a kampány során hivatkozási alapként szolgáló – BKK-vezetői múltam ellenére se indulhassak rajta. Végül Draskovics Tibor lett a BKK elnöke a közlekedésben szerzett szakmai tapasztalat és előélet nélkül.

Itt az ideje, hogy véget vessünk annak a több évtizedes gyakorlatnak, hogy a fővárosi cégek a pártok kifizetőhelyei legyenek. – írja ma Facebook-oldalán a budapesti főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál Baranyából érkezett, és Baranyán túlról érkezett híreket, információkat.