Már digitális formátumban is elérhető a nemzetközi sportágválasztó enciklopédia „Hogyan válasszak sportágat?” című angol és magyar nyelven megjelent kiadványa.

„A magyar sportvilág és a digitális innováció találkozása új mérföldkőhöz érkezett: hivatalosan is elindult a JoinTheSport.com. Ez egy korszerű online platform, mely a „Hogyan válasszak sportágat?” című nemzetközi sportágválasztó enciklopédia digitális örökségét viszi tovább” – tájékoztatta az MTI-t a projekt élén álló Nagy János Fair Play-díjas olimpikon, Eb-ezüstérmes birkózó.

A „Hogyan válasszak sportágat?” című szakmai útmutató, melynek első kiadása nagy sikerrel jelent meg 2010-ben. Néhány évvel később nem csupán a sportolók és a sport iránt érdeklődők körében vált népszerűvé, hanem nemzetközi szervezetek részéről is elismerést nyert.

„Ez és számos más egyén, szervezet és alapítvány széleskörű támogatás biztosította a szükséges alapokat a jointhesport.com létrehozásához, amely a digitális kor igényeinek megfelelően kínálja a sportágak széles spektrumát.” – áll a tájékoztatóban, amely szerint az új platform lehetőséget biztosít a sport iránt érdeklődők számára, hogy megtalálják és mélyebben megismerjék az őket leginkább érdeklő sportágakat.