Gyulán kampányol Magyar Péter, ahol a Telexnek nyilatkozva reagált Kocsis Máté szavaira. Kocsis szerint Magyar azért kaphatott pozíciókat, mert Varga Judit férje, de ezt a véleményét aztán felülírta, amikor több fideszes politikus is ellentmondott.

Magyar most elmondta, hogy szerinte a Fideszre valóban jellemző, hogy családi kötelékek miatt segítenek pozícióba embereket. Azt is mondta, hogy ez nála is szempont lehetett, hiszen a kapcsolatok segítenek abban, hogy az ember önéletrajza eljusson a „megfelelő helyre”.

Én ezt sose tagadtam. Nyilván Kocsis Máté letagadja, de a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus, a feudalizmus, helyi szinten vagy máshol is. De ennek fogunk véget vetni

– mondta Magyar.

Aztán kitért Kocsis Mátéra kicsit más megközelítésben is, szerinte ugyanis a frakcióvezető nem sokat dolgozik. „Napjai nagy részét, főleg a délutánokat pezsgőzéssel és borozással tölti” – mondta. Ilyenkor a Lovarda környékén vagy a Batthyány Lajos Alapítvány felújított kastélyánál lehet megtalálni, amelynek dísztermét egy angol klubhoz hasonlította. „Ott szoktak az urak ingyen fogyasztani. Kocsis szerintem többet tartózkodik ott, mint az irodájában” – mondta Magyar.