Vasárnap hajnalban Baranyában erősen felhős, borult időben lesz részünk, majd kelet felől többfelé ered el az eső. Délelőtt még nem kell sok csapadékra számítani.
A hajnali minimumok 4 és 6 fok között alakulnak. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, olykor erős.
Délután folytatódik a csapadékos idő, ismétlődő esőre van kilátás. Számottevő mennyiségű csapadékra viszont nincs kilátás.
A hőmérséklet maximuma 8 és 10 fok között alakulhatnak, de a tartósan csapadékos területeken hűvösebb is lehet. Élénk, olykor erős lesz az északnyugati szél, mely ronthat hőérzetünkön. Este folytatódik a csapadékos idő, a hőmérséklet 5 fok alá hűl. – ígéri vasárnapra Baranya időjárását a Meteo Mecsek.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján:  

A gomolyfelhők lassan ellaposodnak, összeesnek, a csapadékgócok száma fokozatosan csökken. Éjjel zömmel az északkeleti harmadban lesznek kevésbé felhős tájak, hajnalban a déli, délkeleti országrészben vastagszik a felhőzet. Emiatt vasárnap már több felhő lesz felettünk, de legalább pár órára szinte mindenhol, a Nyugat-Dunántúlon több órára kisüt a nap. Ott lesz a legkisebb a csapadék esélye, másutt elszórtan – nagyobb számban a Salgótarján-Szeged-vonal szélesebb sávjában – valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Záporoktól, zivataroktól függetlenül szombaton Sopronnál és a Fertőnél, vasárnap már az Nyugat- és Észak-Dunántúl más részein és az északkeleti tájakon is megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett, kevésbé felhős helyein gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 16 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghűvösebb idő.

Forrás: meteomecsek.hu, met.hu

Fotó forrása: biokom.hu

A bahir.hu oldalán naponta, minden reggel megtalálja a friss időjárás előrejelzést.