Kilenc versenyző képviseli a magyar színeket a Madeirán vasárnap kezdődő paraúszó Európa-bajnokságon.    

A csapatot erősíti majd a tavalyi világbajnokságon remeklő Pap Bianka és Konkoly Zsófia, de a kisfia születése után visszatérő Illés Fanninak is szurkolni lehet.  

A paralimpiai bajnok Pap Manchesterben három arany- és egy bronzérmet szerzett az S10-es kategóriában, most pedig 100 méteres hát- és gyorsúszásban, 200 méteres vegyesúszásban, valamint 400 méteres gyorsúszásban címvédésre készül. Az előző Eb-hez képest nem indul el 100 méteres mellúszásban – amelyben ezüstérmes lett -, helyette 50 méter gyorson ugrik medencébe már az első versenynapon – írja a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapja.    

A 2023-as vb-n egy arany- és egy ezüstérmet gyűjtő Konkoly (S9) is nagy reményekkel utazik Funchalba. A pécsi paralimpiai bajnok három versenyszámban is címvédőként lesz érdekelt: 100 méter pillangón, 200 méter vegyesen és 400 méter gyorsos. Ezeken kívül még 100 méteres hátúszásban is indul.    

Illés Fanni (S4) gyermeke születése után először vesz részt kontinensviadalon. Madeirán a fő számában, 100 méter mellen lesz érdekelt.    

A magyar válogatottat erősíti Száraz Evelin (S6) is, akinek tavaly sikerült vb-bronzérmet szereznie 100 mellen. Az Eb-n címvédőként indul ebben a számban, emellett pedig 100 méter gyorson, 200 méter vegyesen és 400 méter gyorson indul.    

Az ugyancsak vb-harmadik Hotz Csenge (S10) 200 vegyesen, 100 pillangón és háton, a paralimpikon Adámi Zsanett (S2) 50 és 100 háton, az Európa-bajnoki ezüstérmes Iván Bence (S6) 200 vegyesen és 100 mellen, Tar Réka (S8) 100 mellen, míg a válogatottban most debütáló Janza Virág (S10) 100 pillangón lesz ott Madeirán.    

Magyarország eddig 20 kvótát szerzett a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, hármat asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Forrás: mti.hu

További információk az esemény hivatalos weboldalán.

A bahir.hu oldalán folyamatosan megtalálhatja a friss sporthíreket, információkat.