Vitézy Dávid ma a közösségi oldalán úgy reagált Karácsony Gergely egy interjúban megjelent állításaira, mert Vitézy szerint a jelenlegi főpolgármester „nyilvánvalóan hamis állításokkal dicsekszik” a villamos- és trolibusz-közbeszerzéssel kapcsolatban. A közlekedési szakember főpolgármester-jelölt szerint viszont most már valóban itt az ideje egy budapesti főpolgármester-jelölti vitának.

Kedd délelőtt olvasta Vitézy Dávid Karácsony Gergely főpolgármester állítását a Blikkben, miszerint Budapesten „az elmúlt 30 évben senki sem szerzett be annyi új trolit, villamost, mint mi”. Erről az állításról a közlekedési szakembernek az a véleménye, hogy az állítás egyszerűen nem igaz, és a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben meg is indokolta, hogy miért. 

Vitézy Dávid főpolgármester a Facebook oldalán válaszolt Karácsony Gergely állításaira:

Meglepve olvasom Karácsony Gergely főpolgármester állítását a Blikkben, hogy “az elmúlt 30 évben senki sem szerzett be annyi új trolit, villamost, mint mi”. Miért kell ennyire nyilvánvalóan hamis állításokkal dicsekedni? Az utolsó sikeres villamos és trolibusz közbeszerzés Budapesten 2014-ben volt, mindkét szerződést én írtam alá, 108 db új trolira és 124 db új villamosra. Azóta is ezekből a keretszerződésekből érkeznek Budapestre az új alacsonypadlós Solaris trolik és CAF-villamosok. Ebben a ciklusban egyetlen villamostendert sem sikerült kiírni, ahogy egyetlen darab új trolibuszra sem kötött szerződést Budapest. Tényleg itt az ideje egy főpolgármester-jelölti vitának… A 101 pontos programomban természetesen szerepel új villamosok és trolibuszok beszerzése. Legalább száz darab új alacsonypadlós villamosra írunk ki tendert, ahogy új buszokra és trolibuszokra is a következő ciklusban. 2010 és 2014 között egyszer már sikerrel cseréltük le a budapesti közösségi közlekedés járműveinek jelentős részét. Most is megtesszük ezt, ha megkapom a budapestiek bizalmát. – írja Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a közösségi oldalán.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss híreket, információkat Baranyán túlról is.