A kis hatalmasok című alkotás három díjjal távozott a Prisma Independent Film Awardsról.  Karácsony Péter fiatal kora ellenére már igen sikert tudhat maga mögött, több díjat bezsebelt és nagy nevekkel is együtt dolgozhatott. – írja a dehir.hu

Karácsony Péter rendező 17 perces kisfilmje, „A kis hatalmasok” nagy sikert aratott Rómában, a Rome Prisma Independent Film Awardson: három díjat is kiérdemelt, a legjobb férfi főszereplő a Pécsi Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze, Köles Ferenc lett. Kész szerencse, hogy a Nyírségben összeértek a szálak… – olvasható a Pécs Aktuál oldalán.

Afiatal  rendező pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Rómából, a Prisma Independent Film Awardsról is három díjjal távozott.

Karácsony Péter A kis hatalmasok című rövidfilmjét három díjjal ismerte el a zsűri. A pécsieknek külön öröm, hogy Köles Ferenc a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) művésze kapta a legjobb férfi főszereplő, Gazsó György pedig a Legjobb férfi mellékszereplő és Kapusi Krisztián a Legjobb vágás díját kaphatta meg Olaszországban.

 A három díjat is besöprő 17 perces kisfilm a nagy magyar nyírségi valóságban játszódik, s többek között arról szól, hogy a falu nagyméltóságai elmennek vadászni az új gazdaságvezetővel… Mi baj történhet? Főleg akkor, ha a helyi részeg fővadász a pécsi Köles Ferenc!

A kis hatalmasok című rövidfilm rendezője a rövidfilmjeivel nemcsak Magyarországon, de a világ több pontján rangos elismeréseket szerzett már a rendező. A kis hatalmasok című alkotása többek között a tavalyi Malter Filmfesztiválról is elhozta a második helyezést, valamint az Országos Függetlenfilm Fesztiválon a legjobb filmszatíra díját nyerte el.

A határon túl is legalább ennyi sikert zsebelt be, eljutott Tokióba és az Amerikai Egyesült Államokba is, a chicagói Big Shoulders International Student Film Festival versenyprogramjába, ahonnan a Legjobb Nemzetközi Film címmel távozott. Több alkotása, például a Lesen, vagy a Vasárnapi emberrablás is hasonlóan népszerűvé vált. – írja cikkében a dehir.hu

Forrás: dehir.hu, pecsaktual.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss, pécsi, baranyai híreket, információkat.

Fotó: Facebook