A +81 kilogrammban szereplő Hoffmann Réka bronzérmet nyert csütörtökön a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon, mivel elvesztette az elődöntőjét.    

A magyar öklöző az elődöntőben kezdte meg szereplését a kontinensviadalon, melyen a moldovai Daria Kozorezzel csapott össze a fináléért.    

Hoffmann magassági fölényben volt riválisával szemben és ezt az első menet nagy részében a maga javára tudta fordítani. Kozoreznek mennie kellett előre, hogy a közelébe érjen, de nem tudott, mert a magyar feltartó ütései rendre találtak. A szakasz hajrájában aztán a moldovai már egyszer-kétszer megtalálta az ütőtávot, de a menetet nem tudta megfordítani.    

Az ekkor négy pontozónál jobban álló Hoffmann a folytatásban sem változtatott harcmodorán, riválisa viszont a korábbinál bátrabban ment előre és sok ütésváltást kényszerített ki, melyből váltakozó sikerrel kerültek ki a felek. A menet utolsó percében a magyar a korábbinál kicsit fáradtabban mozgott, ellenfele pedig többször a kötélre szorította, ezzel pedig három pontozót meggyőzött, és nyíltá tette az összecsapást, mivel az utolsó szakasz előtt a magyar egy pontozónál vezetett, míg a másik négynél döntetlenre állt a csata.    

A harmadik menet első felében parázs, a másodikban leginkább elkeseredett küzdelmet láthatott a publikum. A szakasz közepéig mindkét fél rengeteget ütött és talált, a hajrában viszont Hoffmann egyértelműen pontatlanabb volt riválisánál, aki végül az utolsó periódust minden pontozónál megnyerte, ezzel pedig a meccset is.    

Lakotár Hanna (54 kg) után Hoffmann Réka a második magyar bronzérmese az Eb-nek, melyen Lakos Regina (70 kg) megnyerte elődöntőjét és bejutott a fináléba.    

Az elődöntős nap esti programjában még három magyar, Bernáth Attila (51 kg), Virbán Gábor (54 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) lép ringbe.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan értesülhet a legfrissebb sporteredményekről, hírekről, információkról.