Ma húsz éve annak, hogy hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz. – emlékeztet Magyarország húsz évvel ezelőtti fontos eseményére ma reggeli Facebook bejegyzésében Magyar Péter.

Az idősebbek és a kortársaim a megmondhatói annak, hogy micsoda várakozás előzte meg a belépésünket. Sokan úgy hitték, hogy az uniós tagsággal végre odakerül Magyarország, ahova mindig is tartoznia kellett volna. Azt hittük, hogy a Kárpát-medence végre egyszer, nem a soha be nem váltott ígéretek földje lesz. – sorolja oldalán az egykori reményeket a politikus.

Nem az Unió és nem a magyar emberek hibája, hogy nem így lett. Rengeteget kaptunk és rengeteget adtunk. Minden magyar ember élvezi a négy uniós szabadság (áruk, személyek, szolgáltatások és a tőke szabad mozgása) és az Unió nyújtotta biztonság és kulturális sokszínűség előnyeit. Magyarország kinyitotta a piacait, átalakította a jogrendszerét és a magyar emberek munkával, jószándékkal és kreativitással járultak hozzá Európa fejlődéséhez. – olvasható a bejegyzésben.

A belépéskor éltanulók voltunk. Húsz év alatt negyvenezer milliárd forint uniós forrás érkezett hazánkba. Ez a pénz kétszerese annak, mint amiből a porig bombázott Németországot újjáépítették a II. világháború után. Ha húszezreseket egymás mellé tennénk, akkor ennyi pénzzel eljutnánk a Holdig. És mégis mi történt? – teszi fel a kérdést Magyar Péter.

Gyurcsány és Orbán alatt éltanulóból az Unió második legszegényebb tagállama és hivatalosan a legkorruptabb országa lettünk. – szögezi le bejegyzésében a Tisza Párt politikusa.

Orbán Viktor szerint Brüsszelből csak a baj jön. Javaslom, hogy kérdezze meg a vejét, T. Istvánt, hogy más nem jön-e, hogy van-e pénz lóvéra. – írja Magyar Péter.

Ha a TISZA Párt bizalmat kap a magyar emberektől, akkor haladéktalanul csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, zéró toleranciát hirdetünk a korrupció minden formájával szemben. Lezárjuk a jogállamisági eljárást és hazahozzuk a kormányzati korrupció miatt jelenleg Brüsszel által befagyasztott uniós támogatásokat. Ez a sok ezer-milliárd forint rendkívül fontos a magyar kis- és közepes vállalatoknak, a magyar gazdáknak, a magyar oktatásnak, egészségügynek és minden magyar embernek. Ha rajtunk múlik, akkor az Unió viszonylatában visszatérünk az őszinte, kritikus, de konstruktív párbeszédhez. – ígéri mai bejegyzésében Magyar Péter.

Tegyünk érte közösen, hogy az uniós tagságunk tényleg sikertörténet legyen és végre a magyar emberek is élvezzék az ide ékező fejlesztési pénzek előnyeit. – szólít fel mindenkit a tettekre.

Június 9-én európai parlamenti képviselőket választunk. Sorsdöntő választás lesz. Jó szívvel ajánlom a TISZA Párt jól képzett, sok nyelven beszélő jelöltjeit, akik igaz hazafiként mindig a magyar emberek érdekében fognak dolgozni Brüsszelben és Strasbourgban is. – zárja sorait a Facebook oldalán Magyar Péter.

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss híreket Baranyán túlról is.