Azt, hogy a Ferencváros lesz az idei magyar bajnok, már hetekkel ezelőtt tudtuk. A Labdarúgó NB1 31. fordulójában eldőlt, hogy melyik két csapat búcsúzik az élvonalból.

Az már korábban is kiderült, hogy a Mezőkövesd lesz az egyik kieső csapat. A Kisvárda pedig meglehetősen nehéz helyzetben volt. Hiszen ahhoz, hogy megelőzze a 10. helyen lévő Újpestet legalább 6 pontot kellett volna szerezni úgy, hogy az Újpest egyet sem.

Ezen a héten azonban ez nem sikerült. A Kisvárda ugyanis 4-2-re kikapott a Puskás Akadémia otthonában, az Újpest pedig elsöprő, 7-0-ás győzelmet aratott a Diósgyőr ellen. Így a Kisvárda már matematikailag is búcsúzott az élvonalból.

A fordulóban az is eldőlt, hogy a Ferencváros mellett a Paks és a Fehérvár is képviselheti hazánkat a Nemzetközi porondon. Mivel az első 4 helyezett indulhat és az ötödik helyen álló Debrecen már 8 pontos hátrányban a 3. Fehérvár mögött, ezért a piros-kék csapat a legrosszabb esetben is a 4. helyen végez. Az utolsó nemzetközi porondot érő helyért valószínűleg a Puskás Akadémia szerzi meg, de minimális esélye a Debrecennek és az MTK-nak is van a Konferencia Ligára.