Az elmúlt hétvégén összesen tizenhét jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A vármegye tűzoltói 6 tűzesetet számoltak fel, hét műszaki mentést hajtottak végre, míg 4 jelzés tévesnek minősült.

Tűzesetek:

Pécsen, a Nagy Imre úton, rövid időn belül, egymástól nem messze, közterületen lévő szelektív hulladékgyűjtők tartalma izzott, és a tárolók is károsodtak. Mindkét helyszínen az egység egy sugárral oltotta el a tüzet. Az eset jellegére tekintettel a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét folytatott le. A Pécs- Somogyban egy személygépkocsi gyulladt ki, az utastere és a csomagtere égett. A tűzet egy hibás, motoros fűkasza okozta. Az egység két sugárral oltotta el a tüzet. Az eset során személyi sérülés, másban kár nem keletkezett.

Magyarszéken, egy egyszintes családi ház villanyóra szekrényében keletkezett tűz, feltételezhetően elektromos meghibásodás miatt. Amikor a tulajdonos érzékelte, kinyitotta a villanyóraszekrényt és az egység kiérkezéséig eloltotta a tüzet. A komlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták a házat, valamint hőkamerával a padlást is. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Versend külterületén, egymástól 50 méterre, két kupacban gaz avar égett, amit a mohácsi egység egy sugárral eloltott. A tűz nem veszélyeztetett semmit, más területre nem terjedt át, kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések:

Pécsen, Középdeindol- Hegyhát úton egy személygépkocsi kidöntött egylámpaoszlopot, ami teljes útzárat képezett. Az egység az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosította a helyszínt. Az eset során személyi sérülés nem történt.A Komlói úton egyszemélyautó megcsúszott és felborult az oldalára. Egy fő utazott benne, aki el tudta hagyni a járművet. A tűzoltók kerekeire állították a járművet, átvizsgálták, áramtalanították. Az eset során a gépjárművezető nem szenvedett sérülést.

A Nagy Lajos király úton történt balesettel kapcsolatosan ITT, a Szalánta és Pogány között, az 58-as úton történ esetről pedig ITT olvashatnak hírt.

Forrás és fotó: baranya.katasztrofavedelem.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan olvashat baranyai közéleti híreket, információkat.