Siklósi Gergely ezüst-, Koch Máté bronzérmet nyert a Caliban rendezett párbajtőr Grand Prix-n.   

A kolumbiai versenyen kiemelkedően szerepeltek a férfiak mezőnyében a magyarok, a két éremszerzés mellett Andrásfi Tibor hetedik lett és a tavaly Európa-bajnok, olimpiai kvótás  válogatott negyedik tagja, Nagy Dávid is eljutott a legjobb 16-ig.    

A 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes Siklósi – aki a márciusi, budapesti GP-n is második volt – 15-11-re verte a kazah Elmir Alimzsanovot, 15-9-re az olasz Marco Paganellit, 15-14-re az izraeli Yuval Shalom Freilichet, ugyancsak egy tussal, 9-8-ra a japán Komata Akirát, aztán az elődöntőben 15-5-re az egyiptomi Mohamed Nada Salehet, végül a fináléban 15-8-ra kapott ki a csapatban olimpiai bajnok Kano Kokitól. A japán vívó állított meg korábban két másik magyart is, Andrásfit a negyeddöntőben – a hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint – hosszabbításos mérkőzésen 15-14-re, majd a világranglista-vezető Kochot a négy között 15-8-ra győzte le.    

Utóbbi, az elmúlt év magyar világbajnoka, az idei WestEnd GP bronzérmese a 64-es tábla első fordulójában 15-9-cel búcsúztatta Park Szangjungot, a riói olimpia dél-koreai bajnokát, majd 15-11-re nyert a kínai Jang Feng-min és 15-10-re az olasz Enrico Piatti ellen. Ezután 14-13-ra győzte le az egy körrel korábban Nagy Dávidot kiejtő amerikai Samuel Imreket, végül az elődöntőben kikapott Kanótól.        

A női versenyben egy magyar induló volt, a budapesti GP-n ezüstérmes Muhari Eszter, aki ezúttal az első fordulóban kikapott.    

Az Európa-bajnokság és az olimpia előtti utolsó párbajtőr világkupa-versenyt két hét múlva rendezik: a férfiak a franciaországi Saint-Maurban, a nők az egyesült arab emírségekbeli Sardzsában lépnek pástra.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss sporthíreket, információkat is.