Május 6-án, délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra.

A 2024. június 9-i választáson csak azok indulhatnak főpolgármester-, polgármester- vagy képviselőjelöltként, akiknek eddig az időpontig sikerült összegyűjteniük a jegyzők – mint a helyi választási irodák vezetői – által korábban (településenként) meghatározott számú ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál, és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje is megosztotta a közösségi oldalán, hogy:

Leadtuk a fővárosi listánkat a választási bizottságnak – ne feledjétek, nem csak főpolgármester-jelöltként, de listavezetőként is számítok a támogatásotokra, hogy olyan képviselők is üljenek a következő Fővárosi Közgyűlésben, akik az országos pártpolitizálás helyett végre Budapest fejlesztésével foglalkoznak.

Jelöltjeink olyan civilek és szakértők akiknek szenvedélyük és hivatásuk ez a város. Kiváló urbanisztikai, közlekedési, kulturális és pénzügyi szakemberek vállalták el a felkérésemet, és a 101 pontból álló, részletes várospolitikai terveink képviseletét a Fővárosi Közgyűlés leendő tagjaiként.

1. Vitézy Dávid, 2. Gál József (LMP), 3. Szilágyi Anna, 4. Merker Dávid, 5. Süveg Anna (LMP), 6. Barta Márton, 7. Hutiray Borbála, 8. Can Togay, 9. Kocsis János Balázs, 10. Szabó-Kellner Katalin (LMP)

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss, aktuális híreket, információkat Baranya vármegyén túlról is.