Néhány hete volt lehetőségem a Rundó Étterem ebédmenüjét is megkóstolni, ám megírni eddig nem volt időm. Így maga az élmény, amiről írok, pár héttel ezelőtti, de az ételekkel ellentétben ez itt nem ront az élvezhetőségen. 🙂

Maga az ebédmenü az egyszerűbbek közé tartozik a városban. Egy leves mellett két főételből lehet választani. A leves egy tartalmas leves volt, konkrétan egy babgulyás, és mellé paradicsomos húsgombócot vagy túrós-barackos palacsintát lehetett választani. Ezúttal (is) elcsábultam az édes menüre, szóval palacsintát kértem.

A kiszolgálás gyorsaságával semmi baj nem volt, a levest azonnal szervírozták, még azelőtt, hogy megkérdezték, hogy milyen főételt kérek. A babgulyás íze kifejezetten jó volt, fűszeres, de nem csípett, e mellett kellőképpen sűrű és tartalmas. Ami viszont zavart, az a mennyisége. Általában az ilyen édesebb, könnyebb főételek mellé rendszerint nagyobb adag levest adnak. Ez viszont egy „normál” adag volt, inkább egy tartalmasabb főétel előtt megfelelő.

Utána kérdezték meg, hogy milyen főételt kérek, és egy pillanatig elgondolkodtam, hogy nem kellene-e mégis inkább a húsos ételt kérnem, de végül maradtam a palacsintánál. Erre picit várnom kellett, mert akkor készítették az új adatot, de nem siettem, így ezzel nem volt különösebb gondom.

Palacsintából kettőt kaptam, igaz, azok külön-külön az átlagnál kicsit nagyobbak voltak. És egyébként ízükben is rendben van, a töltelék kimondottan kellemes, kellően édes, de egy kis citrom a savanykás ízvilágról is gondoskodott. A tésztája is jól készült. Kis csokiöntet járt a tetejére, én személy szerint vanília sodóval jobban szeretem, de ezen nem veszünk össze, így is nagyon jó.

A menüért összesen 1.980 forintot fizetettem, ami a mai menüárak között már egyáltalán nem számít drágának. Összességében, ha a minőséget, az ízt, a felszolgálók kedvességét nézem, akkor csillagos ötös. Az egyetlen gondom a mennyiséggel volt, 1 óra körül ettem, és délután 4 fele már azt éreztem, hogy kicsit éhes vagyok. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a palacsinta főételként nem nagyon erős, lehet, ha a másik fogást választom, biztos jobb lett volna. De azért picit több leves jól esett volna. De ettől függetlenül merem ajánlani mindenkinek!

Elérhetőségek:

Cím: 7621 Pécs, Citrom utca 16.

Telefon: (72) 214 709

rundo.pecs@gmail.com

A hely facebook oldala itt megtekinthető