Kilépett a Momentumból Ilyés Márton, a párt korábbi elnökségi tagja és gazdaságpolitikusa – írja a 24.hu. A politikus ezt kedden jelentette be a Facebook-oldalán egy posztban, amelyben a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtéshez gratulált a pártnak.

Állításai szerint „nehéz döntés volt, hiszen szinte a kezdetektől részt vettem valamilyen formában ebben a közösségben.” Elmondta, hogy ő továbbra is hisz abban, hogy a Momentum „egy nagyon nemes vállalkozás arra, hogy jobb hely legyen Magyarország”.

Nekem azonban egyre nehezebbé vált azonosulni a Momentum jelenlegi irányvonalával. Nem értem például a párt politikai ajánlatát a budapesti választásokon, és ezért képviselni sem tudom még szűkebb környezetemben sem

– írta a posztban.

Ilyés Márton 45 éves közgazdász, korábban a Hírközlési Hatóságnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál is dolgozott. Volt továbbá a Rajk Szakkollégium igazgatója, majd a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Ilyés 2021-től a Momentum elnökségének is tagja volt.