Kedden két közlekedési baleset miatt kellett a hivatásos tűzoltóknak műszaki mentési feladatokat ellátniuk Pécsett és Szentlőrincen – írja a katasztrófavédelem. Az esetek érdekessége, hogy közel egyidőben történtek a 6-os számú főúton és mindkét helyszínen három-három gépjármű ütközött.

Kedden délelőtt Szentlőrincen, a Toldi Miklós utcában három jármű ütközött, ráfutásos balesetet szenvedett. Az autókban csak a sofőrök utaztak, akik ki tudtak szállni a járműveikből, személyi sérülést nem szenvedtek. A szigetvári hivatásos és a szentlőrinci önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek biztosították a helyszínt, átvizsgálták a gépjárműveket, amelyek közül csak az egyiket volt szükséges áramtalanítani. A műszaki mentés ideje alatt rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom.

Pécsett, a 6. számú főúton, egy útkereszteződésben 3 személygépkocsi ütközött. A gépjárművekben utazók közül mindenki ki tudott szállni. A mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták őket, panaszuk, sérülésük nem volt. A pécsi hivatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak a helyszínre. Az egységek a helyszín biztosítása mellett a balesetben résztvevő autók közül kettőt áramtalanítottak. A harmadik gépjármű egy elektromos hajtású autó volt, amely nagyfeszültségű rendszerének áramtalanítását a hátsó üléssor előtti biztosíték kivételével végezték el a tűzoltók. A balesetben további kár, személyi sérülés nem történt.

Fotó: Pécs HTP, Szigetvár HTP