„Fél éve tudunk erről a felvételről, momentumos emberekkel beszéltünk – hiszen ahogy a DK-ban, vagy a fideszben, ott is vannak jó emberek – én onnan tudok róla, hogy ez a felvétel eljutott hozzájuk, és ki akarják hozni” – mondta Nagy Dávid az MKKP pártigazgatója az ATV Startban.

A hangfelvételek tegnap jutottak a Hvg360 birtokába. A felvételek valójában Zoomon tartott megbeszélések még a Covid időszakából. Ezeken a párt pénzügyi munkatársa éves jelentésekről is beszámolt. Kiderül, hogy több olyan pénz is van, amivel nem tudnak elszámolni, illetve a párt nem is működött szabályosan. Állami támogatást a pártok és azok alapítványai is kapnak, de ezek között elvileg nem lehetne átjárás. Ezek miatt a szabálytalanságok miatt egyébként az Állami Számvevőszék meg is büntette az MKKP-t 2023-ban 11,2 millió forintra.

Nagy Dávid pártigazgató most elmondta, hogy szerinte nem túl etikus hangfelvételeket leközölni, majd hangot adott annak a véleményének, hogy a Momentum tette azt ki. Szerinte a párt a megszűnés szélén áll.

Nagy Dávid hozzátette, hogy nem vontak felelősségre senkit a három évvel ezelőtti ügyben. A számlahiány és a pártalapítvány és a párt összekevert pénzügyei miatt pedig bírságot kaptak, amelyet kifizettek. Azóta állítása szerint minden rendben van a pénzügyekkel.