Pécsre látogat május 9. és 11. között a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld életre valók komplex e-mobilitási roadshow-ja – közölte az ügynökség az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a roadshow célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tegye és előmozdítsa a zöld átállást. A Pécs Pláza parkolójában csütörtöktől szombatig várják a szervezők az érdeklődőket óvodás kortól egészen az idős korosztályig.

A roadshow során a hidrogén-technológiáról és az elektromos járművekről, azok előnyeiről, működéséről, illetve környezeti vonatkozásairól kaphatnak információkat az érdeklődők.

A technológiai bemutatók mellett az érdeklődők gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat, a Road Safety parkban a közlekedésbiztonsággal ismerkedhet az egész család, illetve e-autó kiállítás is várja a látogatókat, valamint egy VR-szemüvegen számos, a zöld mobilitáshoz kapcsolódó virtuális „kiállítást” lehet megnézni – idézték a közleményben Lázár Lászlót, a HUMDA kommunikációs vezetőjét.

A programokról részletesen a zoldeletrevalok.hu oldalon, valamint a HUMDA felületein lehet tájékozódni.