Az ATV Híradó riportja számolt be arról, hogy jogosulatlan állatorvosi tevékenység miatt büntetőfeljelentést tettek a szigetvári polgármesterrel szemben. Szigetvár polgármesterének civil foglalkozása állatorvos. A csatorna híradójából kiderült, hogy a feljelentők azért tettek panaszt, mert a főállású városvezető másodállást is bevállalt, amit pedig a hatályos jogszabályok tiltanak. Vass Péter azt válaszolt a vádakra, hogy a törvény lehetővé teszi számára, hogy alkalmanként – mindenféle juttatás nélkül – besegítsen a fiának, aki szintén állatorvos. 

Az esetről egy ismeretlen felvételt is készített, amelyen Vass Péter éppen egy ház udvaráról a kocsijához igyekszik orvosi táskával a kezében. A felvételen az ismeretlen felvétel készítője arcát nem vállalta, a hangját pedig teljesen eltorzítva faggatja Vass munkájáról az állattartókat. 

Kijön négy alkalommal, négyszer három injekciót ad neki, az 20 ezer forint” – mondják a megkérdezettek a felvételen, miközben azt is hozzáteszik, hogy ha baj van, akkor egy órán belül már ott is van az állatorvos. 

Az ismeretlen személyazonosságú kamarás azt állítja a feljelentésében, hogy a polgármester állatorvosként feketén jár házhoz ellátni az állatokat, ezt viszont már nem tehetné meg a törvény előírásai szerint. Vass Péter nem is tagadja, hogy néha besegít a családi praxisba. A feljelentő arról nem tesz említést a felvételen, hogy a városvezető fia is állatorvos, így ő a vállalkozás és a rendelő tulajdonosa is.

„Tény és való, hogy a fiam és a menyem is állatorvos. Van két kiskorú gyermekük, és ha nem tudnak elmenni, mert a gyerekekkel vannak vagy azok épp betegek, akkor én besegítek nekik. Ez szerintem nem orvosi tevékenység, hisz segítek csak a családomnak” – nyilatkozta a csatornának Vass Péter polgármester, aki azt is hozzátette, hogy az alkalmi tevékenységéből származó bevételt nem ő, hanem a fia vállalkozása kapja, így aztán ebből neki semmilyen jövedelme sem származik. 

Az ATV Híradója által megkérdezett közigazgatási szakjogász azt mondta, hogy a feljelentőnek igaza van abban, hogy jövedelemért nem dolgozhat a főállású polgármester. Fábián Adrián többek közt azt is elmondta, hogy a polgármesterek esetében, néhány kivételtől eltekintve, a főállást a törvény kizárja, pontosan azért főállás egy polgármesteri állás, hogy mellette kereső foglalkozásként ne folytasson a városvezető. 

Összeférhetetlenségi eljárás indult a videó megjelenése után a szigetvári polgármester ellen a szigetvári önkormányzatnál néhány napja, és mellette még hivatalból feljelentést tettek Vass ellen a Kormányhivatalnál is.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss baranyai híreket, információkat.