Baranya Vármegyei 3×3-as Felnőtt Bajnokság 2023-2024

Férfi Győztes : Kozármisleny SE

Fair Play díjat kapta : Kozármisleny SE

Döntő MVP-je : Tóth Botond

Csapat tagjai : László János , Maretics Martin , Ribarics Gergő , Séra Gergő , Tóth Botond

A Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztály csapata az alapszakaszban elért második helyezésüket követően érkeztek a május elejei nagydöntőbe.

A döntő napján mind három csoport mérkőzésükön sikerült nyerniük, és egy folyamatos javuló formát mutatva szerezték meg a Baranya Vármegyei 3×3-as Felnőtt Bajnokság 2023-2024 évadának bajnoki címét.

Elődöntőbe már egész jó dobó formát produkáltak, így bizakodva várták a döntőt.

Döntőbe kerülve az ellenfelük a Paks rutinos csapata volt, akik palánk alatt és kintről is veszélyesek voltak. Egy fizikálisan is nagyon jó mérkőzésen vannak túl, mikor is kemény játékot láthatott a közönség.

Döntőhöz méltó meccsen 15-11-re vezetett a Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztály csapata, majd 2 perc alatt a Paks elhúzott 20-15-re ( 21 pontig tartó mérkőzésen)

Ekkor a kozármislenyi csapat extrát húzott és a mezőny legfiatalabb játékosa 2 kinti dobással és egy betörés utáni ziccerrel döntetlenre mentette a találkozót. Az izgalmas percek után jöhetett a még izgalmasabb hosszabbítás. Az első támadást a Paks vezette, és bizony, ha kosarat szereznek, nyernek…

Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztály csapata azonban hősiesen védekezéssel kivédte a paksi rohamot, majd a mislenyiek rohama következett.

Betörést követően csak faultal tudták megállítani Botit, aki egy büntető dobásra álhatott a vonalra.

„A büntető sikeres volt, bajnok lett Kozármisleny SE csapata!! Fantasztikus csapatmunka volt, remek egyéni teljesítményekkel fűszerezve. Köszönöm a Szervezők egész éves munkáját és gratulálok csapatunknak akik egész éves fantasztikus teljesítményt produkálva lettek Bajnokok úgy hogy messze a legfiatalabb kerettel rendelkezik a mi csapatunk! Bravó Srácok!” – írja közösségi oldalán a Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztály csapatának teljesítményéről Tóth József,szakosztályvezető, edző.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss, baranyai sporthíreket, információkat.