2024. május 11-én, Komlón az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület a partnerével, a komlói Pöndöly Néptáncegyüttessel szervezte és rendezte meg idén a Dél-dunántúli Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivált, amelyen a kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület táncos gyermekei Kiemelt Arany Minősítést értek el a „A mislenyi dombtetőn” című koreográfiával.

A kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület fiataljainak sikerét jól mutatja, hogy a Kiemelt Arany díjazás mellett a zsűri Nyaka Emíliának szólótáncosi különdíjat is odaítélt.

A Kiemelt Arany Minősítés, és a szólótáncosi különdíj eredmények mellett a kozármislenyi néptáncos csapatot a zsűri ajánlotta a jövő évi Néptáncantológiára is, amelyet 2025-ben a budapesti Erkel Színházban rendeznek majd meg.

A komlói fesztiválon a kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület számára Kiemelt Arany Minősítést hozó „A mislenyi dombtetőn” című koreográfiát Nyemcsok Pál, a tánccsoport Örökség díjas táncpedagógusa készítette, és tanította be a mislenyi néptáncos gyermekeknek.

Nyemcsok Pál, a kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület tánccsoportjának Örökség díjas táncpedagógusa megkeresésemre a fesztiválon elért eredmények kapcsán elmondta, hogy: Még egyszer hála mindenkinek, aki ennek a csodás hétvégének a sikeréért tett. Óriási nagy öröm! Mosolygós szép napot kívánok mindenkinek.

A minden évben az Örökség Nemzeti és Ifjúsági Gyermek Népművészeti Egyesület illetve annak aktuális partnerének szervezésében a Dél-dunántúli Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál egy olyan rendezvény, amelynek a célja egy olyan népművészeti fesztivál rendezése, ahol az új alkotásokat neves szakmai zsűri előtt mutatják be a csoportok. Az értékelésnél bronz, ezüst, arany, kiemelt arany minősítésekkel jutalmazzák a produkciókat, valamint antológiás javaslatokkal. A fesztivál lehetőséget ad, hogy a táncos gyerekek kiváló helyszínen, színházi körülmények között mutathatják be mindazt a tudást, amivel rendelkeznek, szívesen adnak elő 1 koreográfiát, a táncos társaknak, vezetőknek, az érdeklődő közönségnek és a felkért szakembereknek. A fesztiválon a Somogy, Tolna, Baranya megyében működő csoportok vesznek részt.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál baranyai híreket, információkat.