Csütörtökön hajnalban délnyugat felől több hullámban érkezhet gyenge eső, illetve záporok a térségünkbe. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A hajnali minimumok 12 és 14 fok között alakulhatnak. A délkeleti szél élénk, olykor erős lesz (50-60 km/h). Délelőtt folytatódik az erősen felhős idő, elszórtan, több hullámban érkezhet délnyugat felől csapadék zápor formájában.

A délután első felében kialakulhatnak még záporok, majd kelet felé elhagyják térségünket a csapadékot adó felhők, egy kevés szünet következik. Erősen felhős, időben lesz részünk. A hőmérséklet maximuma 20 fok közelében alakul. A délkeleti szél élénk, olykor erős lesz (40-50 km/h). Az esti óráktól délnyugat felől csapadék érkezik, a záporok mellett már zivatarokra is készülni kell. Zivatarok környezetében jég (1-2 cm), és szélerősödés várható. Mostani modell számítások alapján nem kell jelentős csapadékra számítanunk. Éjjel folytatódik a záporos-zivataros idő, a hőmérsékelt

Pénteken hajnalban még kialakulhatnak záporok és zivatarok, és egészan a reggeli órákig ki is tartanak, majd kelet felé elvonul a csapadék. Kisebb szünet után délnyugat felől több hullámban még érkezhetnek záporok és zivatarok. A hajnali minimumok 11 és 13 fok között alakulhatnak. A déli szél a déli órákig élénk lesz.

Forrás: Meteo Mecsek