A Friderikusz Podcast legújabb epizódjának vendége volt Azahriah, amiben erőteljes véleményeket fogalmazott meg a magyar politikai életről.

A zenész elmondta, hogy ügyének érzi a közélettel való foglalkozást, de csak akutális, égető történésekhez szól hozzá. A politikai plakátok színvonaláról lesújtó véleményt fogalmazott meg:

Borzasztó nívótlan. Ez inflálja el a politikát, ezért nem akarnak az emberek foglalkozni vele, mert egyszerűen méltatlannak érzik egy ilyen világban. Én se akarom nézni ebből a sok közpénzből ezt a sok arcot. Dedó színvonal, és borzasztó elszomorító, hogy ezen a szinten működik az ország

– mondta. Ezután a beszélgetés kitért Magyar Péterre, akiről Azahriah elmondta, hogy „izgalmas dolog, hogy a Fideszből kiválik valaki, mert erre még nem nagyon volt példa.” Bár ezen a pontos mintha elfeledkezett volna például Simicska Lajosról.

Személyesen ugyan nem vett részt Magyar Péter tüntetésein, de összességében tetszett neki, amit látott. „Elvek alapján működik, azt a hatást kelti, nem diagramok, nem mérések alapján, tehát már az elvi síkon tud egy olyan meggyőzősét adni, hogy rengeteg olyan ember, aki vagy kiábrándult Fidesz-szavazó, vagy olyan ellenzéki, aki a mai ellenzéki világban nem tudta a saját helyét megtalálni, az most kimegy az utcára, és ha megkérdezik, akkor értelmesen el tudja mondani, hogy miért támogat, mit akar, mitől tart. Nem droidokat lát az ember, akik szektákhoz vannak bekötve“ – mondta.

azért szerintem az, hogyha valaki két oldalról, a DK és a Fidesz részéről kapja a propagandát és a mocskolódást, onnan tudja, hogy jó úton jár

– magyarázta. A teljes interjút ide kattintva lehet meghallgatni.