Pünkösd vasárnap reggelre még lehet némi felhő az égen, majd szakadozni kezd, és mindenütt kisüt a nap. A minimumok 12 és 14 fok között alakulnak. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Délelőtt marad a napos idő, csupán némi gomolyfelhő lehet az égen, csapadékra nincs kilátás.
Délután délnyugat felől magasba emelkednek a gomolyfelhők, de kezdetben nem várható csapadék. A délután második felétől elszórtan alakulhatnak ki záporok térségünkben, de jelentős csapadékra nincs kilátás.
A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakul.
A változó irányú szél mérsékelt lesz. Este folytatódik a záporos idő, majd éjjelre lecsengenek, mindenütt megszűnik az eső. A hőmérséklet 15 fok alá csökken. – ígéri pünkösd vasárnapjára a Meteo Mecsek.

Néhány mondat a pünkösdi ünnepekről:

A Szentlélek eljövetelét ünneplik pünkösd vasárnap és hétfőn a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd – húsvét és karácsony mellett – a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

A katolikus pünkösdi ünnep tárgya a húsvéti misztérium beteljesedése: a Szentlélek eljövetele, ajándékainak kiáradása, az új törvény és az Egyház születésnapja. Az Újszövetség részletesen leírja, miként szállt le azon a napon a Jézus Krisztus mennybemenetele előtt lelke az égből Szentlélek formájában, és óriási szélvihar kíséretében kiáradt az apostolokra és megszentelte őket.

Pünkösd vasárnap előtti szombaton tartják a csíksomlyói búcsút, amely az összmagyarság legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepségei közé tartozik.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss aktuális híreket, információkat, például a csíksomlyói pünkösdi búcsúról is.