Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt őrizetbe vette a rendőrség azt a 25 éves férfit, aki szándékosan ütött el az autójával két embert Pécs belvárosában. Ezt közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

    Azt írták, hogy pénteken dél körül arról érkezett bejelentés, hogy Pécsen a Centrum parkoló mellett két társaság között vita alakult ki. Majd egy autó az egyik társaság két tagját elütötte. Erről korábban írtunk itt.
    A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a két csoport között egy korábbi nézeteltérés miatt alakult ki a vita. Majd az egyik társaság lapátokkal, míg a másik fél egy macsétével fenyegetve próbált érvényt szerezni az igazának.
    Tettlegességre nem került sor, ám amikor a bozótvágós páros – apa és fia – távozni akart. Akkor egy, a másik csoporthoz tartozó férfi az autójával a járdára felhajtva, egyértelműen szándékosan, nagy lendülettel, fékezés nélkül elütötte őket.
    Ezután a sérültek felálltak és folytatták a vitát. Közben pedig az autós férfi megfordult, és a járdára hajtva megpróbálta ismét elütni őket, azonban elugrottak a jármű elől.
    A sofőr ezután a parkolóba hajtott, megállt, majd átült az anyósülésre. A vezető oldalra pedig beszállt az egyik társa, és elhajtottak.
    Ezután a társaság további tagjai is elmenekültek a helyszínről, az elgázolt férfiakat a mentők kórházba vitték.
    A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, és rövid időn belül a Rákóczi úton elfogták az autóval menekülő párost. Majd előállították őket a rendőr-főkapitányságra, és megkezdték kihallgatásukat.
    A társaság szökésben lévő tagjait is hamar azonosítani tudták a nyomozók. A délután folyamán a Hungária úti lakásukon el is fogták a gázoló társaságához köthető, lapáttal felfegyverkezett két férfit.
    A 25 éves gázolót több emberen elkövetett emberölés kísérlete, míg az autójába később beülő 40 éves férfit bűnpártolás miatt őrizetbe vették.
    Az esettel kapcsolatban a rendőrök csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt is eljárást indítottak, és öt embert hallgattak ki. A gázoló mellé később beülő férfit, továbbá a két, lapáttal fenyegető 37 és 35 éves férfit, valamint a kórházból előállított 42 éves férfit és 21 éves fiát is.
    A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság mindannyiukat őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásukra – áll a közleményben.

forrás: mti