Szombaton reggel kevés felhő lesz felettünk Baranyában, majd a délelőtti órákban erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, záporok is kialakulhatnak elszórt jelleggel. A hajnali minimumok 13 és 15 fok között alakulnak. Előbb a délnyugati, majd a keleti szél megélénkül.
Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, elszórtan záporok, illetve kis eséllyel zivatarok előfordulhatnak. A délnyugati szél időnként megélénkül.
A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakul. Estére csökken a csapadékhajlam, de marad a gomolyfelhős idő. A hőmérséklet 15 fokig hűl. – ígéri a mai szombatra a Meteo Mecsek.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti alapján várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

Gomolyfelhő-képződésre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Felhőszakadással kísért záporra, zivatarra egyre kisebb számban számíthatunk, éjszaka a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Ezzel együtt a felhőzet is csökken, csak kisebb körzetben maradhat felhős az ég, illetve hajnalra főként északkeleten párássá válhat a levegő, köd, valamint réteges felhőzet is képződhet. 

 Szombaton utóbbiak feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább több órára kisüt a nap. Zápor, zivatar több helyen, nagyobb számban az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki. Heves zivatar pénteken és szombaton is előfordulhat kis eséllyel. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nagyrészt 24 és 28 fok között alakul.

A bahir.hu oldalon minden reggel megtalálja az aktuális napra szóló időjárás előrejelzést!