Nem támogatta és nem is írta alá a kiöregedett orosz metrószerelvények felújítására vonatkozó szerződést – erről beszélt Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt az InfoRádiónak. A beszélgetésben azt is elmondta, hogy mihamarabb tiszta vizet szeretne önteni a pohárba, mert szerinte figyelemelterelés zajlik az ügyben. – írja ma hajnali cikkében az index.hu.

Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje, aki korábban volt a BKK vezérigazgatója is, az InfoRádiónak adott tegnapi interjújában elmondta, hogy az orosz féllel a szerződést az a BKV vezérigazgató írta alá, aki bizony még azóta is a helyén van, sőt, nemrég fizetésemelést is kapott.

A rádió interjúban Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje többek között arra is kitért, hogy:

  • amikor felhívta a metrószerelvények felújításának az ügyére a figyelmet, egyszerre támadt rá Tarlós István volt és Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester, akik mindketten az orosz metróprojektet védték.
  • Vitézy Dávid egyúttal cáfolta azokat híreket is, miszerint ő is megszavazta volna a metrófelújítást. Saját bevallása szerint a BKK vezérigazgatójaként mindenhol azt mondta, hogy az új metrókocsik beszerzését tartja helyesnek, és a kormány döntését követően pedig a nyílt közbeszerzést és a klimatizálást támogatta.
  • A főpolgármester-jelölt szerint egyszerű figyelemelterelés zajlik az ügyben, és inkább arra a kérdésre kéne keresni a választ, hogy miért nincs még mindig klíma a 3-as metróban és miért maradt el ennek az ügynek a teljes körű kivizsgálása.

A kérdésről a bahir.hu oldalán az elmúlt napokban már olvashattak.