Baranya megye térségében: Kedden délelőtt országszerte napsütéses, fülledt, nyári időre készülhetünk, de egy hidegfront éri el napközben a nyugati országrészt.
Hatására délutántól, nyugat felől egyre többfelé megélénkül, illetve az északnyugati országrészben meg is erősödik az ÉNY-i szél. Délután, a Dunántúl és az északi országrész térségében, este pedig a középső területeken is előfordulnak majd kis körzetet érintő záporok, illetve zivatargócok. Országos szinten előreláthatólag nagyobb területen marad csapadékmentes az időjárás.
Éjjel már nem valószínű számottevő eső. Nyugaton felhősebb égbolt, de mérsékelt erősségű felhőzet, míg a középső és keleti országrész felett csillagfényes égbolt látszik valószínűbbnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd reggel 13,
kedd délután 26,
szerda reggel 13 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
Szerdára nyugaton kissé élénk, majd mérséklődő ÉNY-i légmozgás mellett változóan felhős-napos idő ígérkezik. Elsősorban a Tiszántúlon és a Duna-Tisza közén van esélye záporok, zivatargócok kialakulásának.

Csütörtökre sem látszik még lényeges légköri változás. Változóan napos-felhős, nyárias jellegű, fülledt időjárás a legvalószínűbb, elszórtan záporokkal, zivatarokkal tarkítva.

Péntekre egy ciklon és annak hidegfrontjának érkezése körvonalazódik, mely tovább fokozza a csapadékhajlamot. Többfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra egyaránt, és a felhőké lehet a főszerep. Északnyugaton jelentősebben visszaeshet a hőmérséklet.

Szombatra előreláthatólag már távozik a ciklon térségünkből. Napközben a sokan napsütést, elvétve záporokat, zivatarokat követően, estére délnyugat felől egy kiterjedtebb zivatarzóna érkezhet térségünkbe.

 forrás: eumet

Időjárásról folyamatosan tájékozódhat itt!