Halálos balesetet szenvedett egy rolleres férfi Nyírteleken vasárnap délután – írja az Index. Az áldozat egy kátyú miatt elesett, és életveszélyes sérüléseket szenvedett. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Az Országos Mentőszolgálat azt írta, hogy a helyszínre mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak. A középkorú férfi egy kátyú miatt esett el. A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a férfit. A szakemberek hiába küzdöttek, a rolleres életét már nem tudták megmenteni. 

Az E-rollerek használata nem kötött forgalmi vizsgához, azokat akár a forgalmi szabályok ismerete nélkül is használhatja lényegében bárki és bárhol – akár az autóutakon, akár a járdán. Ez magában hordozza azt a következményt, hogy az e-rollerek fokozottan balesetveszélyesek. Szerbiában egy új törvény értelmében a könnyű elektromos járműveket április 5. óta lehet bejegyeztetni. Június 15. után ezek a járművek kizárólag érvényes regisztrációval használhatók a forgalomban. Aki elmulaszt eleget tenni a szabályozásnak, akár 120 ezer dináros (mintegy 400 ezer forintos) bírságot is kaphat.