A Momentum kezet nyújtott volna, de Magyar Péter kesztyűt dobott az ellenzéki pártnak. Annak ellenére, hogy minden közvélemény-kutatás szerint a Magyar Péter-jelenség negatívan érinti a Momentum támogatottságát, korábban Donáth Anna inkább pozitívan nyilatkozott a politikába hirtelen berobbant új ellenzéki vezetőről, és még az együttműködés lehetőségéről is beszélt. Magyar Péter azonban „bűnben fogant” pártnak nevezte a Momentumot. A Momentum eltaktikázta magát, vagy Magyar Péter követett el hibát? Elemzővel jártunk utána a válaszoknak. – írja az index egy cikkében.

A lapnak korábban azt nyilatkozta Donáth Anna a Momentum elnöke és európai parlamenti listavezetője, hogy vitathatatlanul Magyar Péter érdeme, hogy megmozdult valami az ellenzéki térfélen, és az emberek kezdenek kijönni az apátiából. „A Magyar Péter-jelenséggel kapcsolatban azt gondoljuk, hogy nézzük meg, hova fut ki, amit elindított. Én nagyon remélem, hogy ez lesz végre az a tűz, ami az embereket fellelkesíti, és tényleg rendszerváltás lesz a vége.

Azonban a HVG interjújában Magyar Péter nem csupán az együttműködés lehetőségét zárta ki, de még a Momentum politikai belépőjének számító NOlimpia-kampányát is kritizálta. „Annyi kiváló jelentkezőnk van, hogy nincs szükségünk levitézlett politikusokra. Egy bűnben fogant pártéra sem” – mondta Magyar Péter. Aztán azt is kifejtette, hogy bűn alatt a NOlimpia-kampányt érti. Szerinte „egy nemzeti ügy ellenében kampányolt a Momentum

Korábban megírtuk, hogy Magyar Péter azt mondta „Ma Magyarországnak szeretetre, békére, az árkok betemetésére van szüksége, olyan vezetésre, amely „nem hazudja magát vidékinek és családbarátnak, nem hazudja magát kereszténynek sem, mégis minden nap a magyar emberek érdekében dolgozik” A Tisza párt alelnöke számon kérte, hová lett az a 40 ezer milliárd forint, amelyet eddig európai uniós támogatásként kapott Magyarország, s amelynek megfelelő összeg feléből a második világháború után újjáépítették a porig rombolt Németországot.

forrás: index