Az V. Fitness Maratonon díszvendégként jelen volt a magyar testépítés néhány emblematikus alakja, köztük Kis Jenő mester, aki 1996-ban Mr. Universum címet nyert el.  Az ismert testépítő egy rövid interjúra szerkesztőségünk rendelkezésére állt, melyben a rekord-kísérletről és a saját legújabb projectjéről is beszélgettünk.

Milyen kapcsolatban áll az esemény szervezőjével?

Igazából korábban csak a televízión és a sporton keresztül ismertük egymást Pongóval. Tavaly találkoztunk vele először személyesen ugyanezen a versenyen. Most is Pongó hívott meg vendégként, sportolóként, aki eredményt ért el ebben a sportágban, így a jelenlétével is tudja támogatni a versenyzőket.

Miben más ez Ön szerint ez, mint amikor rövidebb időn keresztül, nagyobb súlyokkal edz az ember?

Itt egy óriási izomterhelésről van szó, amihez nagyon nagy kitartás kell. Nyilván egyszerre ez nem olyan mértékű, mint amikor az ember nagyobb súlyokkal, rövidebb időt edz, de itt egy folyamatos izommunkáról van szó, ami megterheli a szervezetet nagyon hosszú időn keresztül. És mindenki elhiheti, hogy az első 3-4 óra után már mindent nehéznek érez az ember. Elképesztő akaratot, alázatot kitartást kíván, hogy az ember itt 27 órát végig tudjon edzeni. Szinte már megszállottság kell ahhoz, hogy valaki itt helyt tudjon állni.

Nemrégiben láthatták Önt a Cápák Között c. televíziós műsorban az emberek egy edzést segítő eszközzel. Hogy halad ez a project?

Nagyon jó volt, hogy a műsorban az emberek megismerték a terméket, azóta nagyon sok az érdeklődő és már a gyártásra is van jelentkezőnk, illetve potenciális üzleti partnereink is vannak, úgyhogy abszolút sikeres volt a szereplés. Befektetés a műsorban sajnos nem született. Részben azért, mert a Cápák egy része nem értette, hogy a sportban ez mennyire fontos eszköz, részben meg azért – amiben igazuk volt – hogy üzleti szempontból nagyon kezdetleges stádiumban voltunk volt, hiszen a cégalapítás még nem történt meg. De ettől függetlenül örülünk a szereplésnek, mivel nagyon sokan megismertek minket és az eszközt ezáltal.

Köszönöm szépen az interjút!